Kryper så hårtussarna flyger

Vid tävlingarna senast ingick momentet kryp. Kan konstatera att bägge mina hundar är totalt kass på det momentet… hörde tom bägge domarna fnissa lite åt vår stil. :-D
Det börjar rätt bra att de ligger vid sidan.. men så fort vi börjar röra på oss så kommer de längre och längre framför fötterna på mig och för att inte snava på dem eller kliva dem på pälsen får jag gå med några konstiga ministeg som en äggsjuk höna. Ok, inte vackert alls men vi är liksom bara glad att få poäng i det här momentet tills vi hunnit fila till det perfekta krypet.
Melvin har ju kunnat krypa tidigare men har nu fått för sig att man inte behöver hålla sig vid sidan. Konstigt att han inte kryper ut IFRÅN mig med tanke på alla otaliga gånger jag klivit på hans päls och lämnat små hårtussar på planen. När vi tävlade som mest borde han nästan varit snaggad på vänstersidan av alla mina kliv.
Quintus har liksom aldrig lärt sig att krypa. Så när han väl gör det blir det högsta fart och i en kurva runt mig.
Nästa gång vi startar ska vi väl ha fått till ett flådigt kryp men då måste jag börja träna in det. Funderar på att köra med targetstick för att få en ny vinkling på det hela. Behöver ju få in ett fokus rakt fram. Återkommer senare när vi kommit igång med träningen..

Tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Kryper så hårtussarna flyger

  1. Linda says:

    heja er!!! tycker ifs det hade varit trevligt att se det på film, låter väldigt intressant att få se dig gå som en äggsjuk höna! ;)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>