Så söt att man får karies

Förra helgen fick jag då äntligen träffa valparna och de var precis så goa som jag föreställt mig. Det blev en rätt snabb visit då jag åkte på torsdag och hem igen på lördag men jag fick passa på att intensiv gosa med dem istället. Eller ja, gosa kanske är lite fel ord. Valparna tyckte det var roligare att bita tag i vad de nu kunde få tag i. Fullt ös medvetslös tills de säckade ihop i små högar.
Som en bonus på resan fick jag ju även träffa ”släkten” i form av Melvins syster och Quintus syster. Nice! Tack för gästfriheten Linda.

Råttan är infångad!

Råttan är infångad!

Syskonkärlek

Syskonkärlek

Ännu mer syskonkärlek

Ännu mer syskonkärlek

 

Gäller att passa på att gosa med dem när de är trötta - på gränsen till medvetslösa

Gäller att passa på att gosa med dem när de är trötta – på gränsen till medvetslösa

 

Mamma är bäst

Mamma är bäst

På söndag var det konfirmation för Linnea så då blev det kyrkobesök med efterföljande galej hemma hos syster m familj. Funderar på att kanske konfirmera mig igen jag också. Jämarns vad mycket fint glitter Linnea fick. Fast bäst ändå var nog den lovikabikini hennes syster Elin stickat till henne. :-D

Linnea <3

Linnea

 

Bikini att ha i sommar!

Bikini att ha i sommar!

 

Selfies

Jaha, inte har det hänt så mycket upphetsande här inte.. dagarna går ändå som det verkar.
Mh har det körts på klubben. Jag har både figgat och varit testledare och jag passade på att ta några selfies där:

Spöket..

Spöket..

Skulle nog själv bli rätt skraj om jag mötte sån här konstig figur i skogen faktiskt men nu är det ju inte min mentalitet som ska testas på dessa beskrivningar.

Skulle ha tävlat i helgen men fick avanmäla. Hundarna är på tok för otränade för tävling. Har visst prioriterat en del annat i vår och det märks. Får ta nya tag med detta framöver.

wpid-20150603_135450.jpg

Quintus tar koppel i egen mun när han tycker matte är tråkig..

Men nu väntar iaf strax lite roligheter. Jag drar ner till Linda för att kolla på valparna i slutet på veckan. :-D

 

Årehelg!

wpid-2015-05-18-23.56.28.jpg.jpeg

Åre bjuder på vyer som heter duga.

Så var då ännu en helg i Åre till ända. Nu är det bara några få träffar kvar. Känner redan lite ångest för den där dagen när vi är klara med utbildningen och det är ”skarpt läge” som gäller. Helgen bjöd först av allt på myologiprovet. Det var då upp till bevis för om allt plugg hade lönat sig. Det hade det :-D Redan dagen efter fick vi resultatet och jag hade 95% rätt vilket jag är väldans nöjd med.wpid-2015-05-18-16.40.20.jpg.jpeg

Efter provet firade vi med lite vin..

Efter provet firade vi med lite vin..

Fredag kväll kom alla klasskamrater och lärare Frida på besök till den stuga vi hyrt för att grilla. Jättetrevligt att få surra, äta och dricka lite vin tillsammans.

Grillning med klassen hann vi också med denna helg.

Grillning med klassen.

Helgens upplägg bestod mest i praktiska övningar vilket jag tycker är det roligaste vi kan göra. Både torsdag och lördag hade vi ”kunder” som kom till oss och fick sina hundar genomgångna och masserade. Mycket lärorikt att få ”använda” okända hundar.

wpid-2015-05-19-14.56.03.jpg.jpeg

Isa får sig en genomgång av Frida

I augusti är det meningen att vi ska vara klara. Så tills dess återstår det att försöka få mer praktisk övning hemmavid och fila på ett examensarbete. Utbildningen kommer dessutom att avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt prov. Hua, känns som tiden fram tills dess kommer att gå väldigt fort!

Beardisar på hög..

Beardisar på hög..

wpid-2015-05-18-23.48.48.jpg.jpeg

Härligt med lite vila..

wpid-2015-05-19-15.01.55.jpg.jpeg

De där hundarna som aldrig ligger i sängen hemma..

Gårdagen kanske hade behövt vara lite lugn då jag känt mig supersliten de senaste veckorna. Men vila får man gör när man är död så istället for jag till brukshundklubben efter jobbet och byggde bana och förberedde inför torsdagens mh. Hann även med att träna hundarna liiiite. På tok försent ramlade jag i säng och hade nog somnat innan jag landat med huvudet på kudden. :-)

Hjärncellerna säger snart upp sig..

De senaste veckorna har det varit plugg, plugg, plugg som gällt. Har tappert försökt pränta in ursprung, fästen och funktion på cirka 100 av hundens muskler.
Imorgon är det upp till bevis för då åker jag till Åre och startar helgens kurs med prov på musklerna. Nervöst innan men det ska bli otroligt skönt när provet är över. En del annat har fått stå åt sidan just nu till förmån för detta men jag känner iaf att jag gjort allt jag kunnat inför provet. Går det åt pipsvängen ändå så får det väl bli omprov.
Håll en tumme eller två för att det går vägen.

Så här har de senaste veckorna sett ut..

Så här har de senaste veckorna sett ut..

Snabba ryck i fel skor..

Ja den där kvällen var ju inte färdig i och med att jag lämnat in deklarationen. När jag sedan kom hem från jobbet efter att ha skickat deklarationen så upptäckte jag att jag åkt hemifrån i olika skor! Dessutom varit in och shoppat och snackat lite med vd:n i dessa omaka skor. Man skulle kanske kunna kalla mig lite snurrig just nu…
untitled

Cosmo och skatteverket

Idag skulle min fina Cosmo fyllt 17 år. Så ledsen att han inte finns med oss längre denna goa hund. Saknar honom så mycket. <3

Kvällen har spenderats i skatteverkets telefonkö. Blev lite tagen på sängen då jag eftersom jag trodde jag skulle få vänta rätt länge i kö (var nr 210 när jag kom fram) passade på att rasta hundarna en sväng. Naturligtvis kom jag fram till Skatteverket mitt under promenaden och då hittade Quintus en fantastisk gömma med gamla mögliga smörgåsar som någon kastat efter stigen. Med luren i ena handen och den andra långt ner i Quintus hals försökte jag reda ut de frågor jag hade. Som tur var så hade tjejen jag pratade med humor och skrattade gott när jag berättade att jag försökte få ur en smörgås ur gapet på min hund.
Nu har jag äntligen skickat in deklarationen. Inte alls lika enkelt som jag trodde att få till en deklaration för enskild näringsidkare. Jag är ju van att jobba med moms och deklarationen på jobbet men det är inte alls samma sak att göra det för en liten plutt firma.. Förhoppningsvis går det lättare nästa år….

Morbror Quintus och morfar Melvin

Ja nu har hundarna fått nya ”titlar”. De har nämligen blivit morbror resp. morfar till dessa små knyten.

Hela gänget samlat!

Hela gänget samlat!

Det är kennel Millieville och Quintus syster Izzie som den 24 april fick dessa små guldklimpar. 4 tikar och 2 hanar. Yikes från kennel High jack är den stolte fadern.
Längtar nästan ihjäl mig tills jag ska åka ner i juni och kolla på dem!

Grattis Linda och Izzie!