Crasch boom bang

I torsdags hade Quintus tid på Redog i Västerås och på onsdagen började vi vår resa ner för att sova hos Ina och slippa åka så tidigt på torsdagen. Nog blev min resa spännande alltid. Lite väl kanske. Jag tappade nämligen motorn i bilen på E4:an mellan Söderhamn och Gävle susandes i 3-siffrig fart!! Ett kraftigt ”donk” i bilen som jag trodde var punka, men däcken hade luft och bilen lät verkligen inte frisk så jag ringde Folksam som skulle fixa en bärgare åt mig. Efter två timmar och fortfarande ingen bärgare ringde jag upp Folksam igen och fick prata med en mycket förstående kille. Han sa jag förstår, jag förstår i början på alla meningar men vi var inte så väldigt överens om vad han egentligen förstod.. Men jodå de hade skickat bärgare berättade han… från Söderhamn! Jag som stod alldeles nära Gävle och snälla Ina skulle komma och hämta mig där, men den väldigt förstående killen på Folksam kunde inte ändra på detta. Tur som en tok passerade bärgaren från Gävle mig och tog upp mig innan Söderhamnsbärgaren hann dit. Allt hade blivit väldans mycket struligare om jag hamnat i Söderhamn som ligger längre ifrån Ina och med färre ställen att laga bilen på. wpid-2014-06-22-17.05.09.jpg.jpeg Såå skönt det var att komma ifrån E4! Turen höll i sig för Bilmetro i Gävle (en Volkswagenverkstad) hade kvällsöppet till kl 23 (kl var 21) så bärgaren körde mig dit.
Där lyfte de på huven och frågade på en gång om jag bytt kamrem.. Ja sa jag, det gjorde Mekonomen för någon månad sedan. Ok, de glömde skruva dit motorn… Så bilen blev kvar där och snälla Ina och Yezica kom och hämtade mig. De höll mig på gott humör då de tagit med sig kristallglas och vin så vi fick umgås lite på resan till Ina. Vid midnatt var vi hemma..
wpid-2014-06-22-17.07.31.jpg.jpeg
På morgonen efter ringde jag Mekonomen som tog kontakt med Bilmetro. Bilmetro ringde och sa att de hade utbildning hela dagen men skulle göra vad de kunde för att fixa bilen.
Snälla Ina lånade ut bilen så att jag kunde åka till Västerås och Redog där de goda nyheterna fortsatte (mer om dessa nyheter i kommande bloggande) Mitt på dagen ringde de från Bilmetro och berättade att bilen var klar och jag blev såå glad! Brände tillbaka med bilen till Knivsta och Ina, en trevlig promenad och valpgos innan Ina skjutsade mig till Uppsala så att jag kunde ta tåget till Gävle. En halvtimmes promenad med packning och massor med fikabröd åt pärlorna på Bilmetro och sen ett kärt återseende av min bil. Bilmetro hade fixat allt pappersstök med Mekonomen så jag behövde bara köra iväg. Tänk jag var så glad att jag knappt märkte att när jag kom ut på E4:an igen körde midsommartrafiken i 50 knyck och resan hem tog typ dubbelt så lång tid.
En helt sanslös resa som trots allt hade många turliga inslag som en snäll bärgare, en kvällsöppen bilverkstad med världens trevligaste personal och supersnälla vänner. Det hade ju kunnat vara mycket, mycket värre.
Hoppas ni haft en bra midsommar!
wpid-2014-06-22-17.09.43.jpg.jpeg

Tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Crasch boom bang

  1. Linda says:

    Härligt att det löste sig på bästa sätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>