Cosmo

LPII Quarry’s Paradox
1998-05-04 ~ 2011-09-25

cosmohuv

Cosmo var min allra första hund och tillika läromästare. En svart ståtlig och bestämd hane som charmade alla. Jag kan knappt komma på en enda kurs denna hund inte gått. Valpkurser, spårkurser, lydnadskurser, sökkurser, rapportkurser mm. Vi var inte alltid överens om hur saker och ting skulle göras, ofta hade han ett mycket bättre sätt att göra saker på (enligt eget tycke). Cosmo hade sin bestämda åsikt om det mesta, vilket var en del av hans charm. Jag gjorde väl alla tänkbara fel man kunde med stackars Cosmo men vi kämpade oss ändå upp till lydnadsklass tre vilket var lite av en bragd. Tack vare Cosmo fick jag ett genuint intresse för hund och allt som kommer med det.
När Melvin kom till oss fick Cosmo ta lite semester och bara träna på det han själv hade lust med, vilket passade honom som handen i handsken. Han gjorde ett utmärkt jobb som sällskapsherre med sitt goa sätt och han visade upp ett väldans tålamod både med Melvin som hängde honom i trasorna som valp och även med Quintus när han flyttade in hos oss.
Cosmo lämnade ett gigantiskt tomrum efter sig när han vid 13-års ålder lämnade oss. Än idag saknar jag denna hund så det värker i bröstet.

Min Cosmo, för alltid älskad, för alltid saknad.