Melvin

LPI SE VCH LPII RLD N RLD F RLD A RLD M
Highflying Thats The Way

IMG_8053

Melvin, det är jag… Jag är brunbjörnen i familjen, som ständigt har glimten i ögat – till mattes stora glädje! Nu när Cosmo inte längre finns med oss är det jag som får vara den kloke i flocken och det är jag verkligen med råge. Jag gillar att kampa och att jobba. Nosarbete är riktigt skoj, bara vi gör något matte och jag så är jag lycklig. Hänger gärna med matte på skidtur på vintern eller kanske en simtur på sommaren. Jag kan ligga i och guppa i vattnet hur länge som helst.

Jag har varit på date och resultatet har blivit en kull som föddes 2009. Från den flyttade Quintus till oss (han har en alldeles egen sida här bredvid), och han syster flyttade till Lund och vår polare Linda där också min syster Penny bor.
En date till har jag varit på och blev då farsa till 6 små lurvtussar. Så det kan bli!! Mer om dessa kommer framöver.

Matte har verkligen låtit mig testa på det mesta som går när det gäller tävling och träning. Redan 1½ år gammal så debuterade jag i lydnadsringen. Det gick som en dans så klart, jag vann min klass och blev klubbmästare!  Nu har jag klättrat mig upp till elitklass och nog vore det skoj att kunna titulera sig lydnadschampion någon gång.

Bild-414-900px

Mentalbeskrivning har jag också genomgått. Jag är nyfiken av naturen och lät mig inte skrämmas av en konstig overall eller spöken i skogen.

Viltspåret var ju en annan rolig grej matte drog med mig på. Minsann gick det inte snörrätt och efter ett anlagsprov och tre prov i öppenklass kunde jag titulera mig viltspårschampion.

Fårskallar kan jag också tämja vilket jag har ett fint bevis på. Godkänt vallanlagsprov heter det visst när man som jag kan hålla dessa krullisar i styr.

Bruksspår kunde man visst också pyssla med. Jag diggar verkligen att spåra och vi tävlar nu i elitklass tillsammans med en massa andra ”brukshundar” :) Certpoäng har vi minsann fått till, men det är hård konkurrens om certen.

Klart måste vi testa på den relativt nya grenen Rallylydnad. Utan en endaste tävling med underkänt resultat kan jag nu titulera mig rallylydnadsmästare.

Mattes senaste roliga påhitt är sök. Har precis testat på att tävla i denna gren. Gick ju som smort så på min debuttävling vann jag klassen och fick uppflytt till högreklass. Inte illa pinkat om jag får säga det själv. Matte och jag har tränat sök drygt 2 månader så vi räknar oss inte riktigt som proffs, men det gick ju vägen i alla fall. :-D

melvin-elitspar

Melvin på prispallen i elitspår